Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Nederlandse pretparkontwikkelaar verwelkomt twee bekende gezichten

13-02-2023, 15.13 uur

Twee bekende gezichten uit de pretparkwereld treden toe tot de raad van commissarissen van een Nederlandse pretparkontwikkelaar. Momentum Leisure is de Nederlandse firma die samen met de Belgische Plopsa Group attractieparken uit de grond stampt in Polen. Het bedrijf krijgt nu versterking van twee zwaargewichten: Andreas Andersen en Pia Adlivankin.

Andersen, geboren in Denemarken, is de algemeen directeur van het Zweedse pretpark Liseberg. Verder bekleedt hij onder andere een bestuursfunctie bij Fårup Sommerland in Denemarken. In het verleden werkte hij ook voor brancheorganisatie IAAPA en het Deense park Tivoli. Adlivankin heeft zowel de Amerikaanse als de Finse nationaliteit. Ze mag zich de directrice van Linnanmäki noemen, het grootste pretpark van Finland.

Sinds woensdag 1 februari zijn de twee onderdeel van de raad van commissarissen van Momentum Leisure. Men spreekt over "twee gerenommeerde personen uit de recreatie-industrie". Ze brengen "internationale ervaring in de branche" met zich mee. De rest van de raad bestaat uit Jeroen Beckers, Rory van 't Schip en Christian Gyasi. Moederbedrijf Momentum Capital wordt geleid door oprichter Martijn van Rheenen.

Waterpark
Momentum stond aan de wieg van twee Poolse Plopsa-parken: Majaland Kownaty en Majaland Warsaw. Op dit moment wordt gebouwd aan nummer drie: Majaland Gdansk. Verder is het de bedoeling om de vestiging in Kownaty uit te breiden met een groot waterpark, vergelijkbaar met de bestaande Plopsaqua-zwemparadijzen in België.

En daar blijft het niet bij, belooft Momentum in een verklaring. "Er liggen plannen voor verdere expansie richting Centraal Europa, voor nog eens zeven thema- en waterparken in samenwerking met bekende merken uit de industrie."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be