Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Nieuwe attracties in Bellewaerde Park heten Hampi en Psssht Station

16-02-2023, 20.08 uur

Het Belgische pret- en dierenpark Bellewaerde Park heeft opvallende namen gekozen voor enkele nieuwe attracties. Bezoekers kunnen komend seizoen twee nieuwe rides ontdekken: een nebulaz-molen en een barnyard-attractie, beide afkomstig van de Italiaanse leverancier Zamperla.

Het attractietype nebulaz bestaat uit vier draaiende armen die rakelings langs elkaar bewegen. De kleurrijke molen, die wordt gebouwd in themagebied India, krijgt de naam Hampi. Er geldt een minimumlengte van 105 centimeter.

Een barnyard is een soort op hol geslagen wagon die kantelt en tolt. Voor de toevoeging selecteerde Bellewaerde de merkwaardige naam Psssht Station. Bezoekers treffen Psssht Station aan in het Canada-gedeelte, tussen vrijevaltoren Screaming Eagle en souvenirwinkel Yukon Jack. De minimumlengte bedraagt 90 centimeter.

Speeltuin
Beide attracties moeten af zijn bij de start van het nieuwe seizoen op zaterdag 1 april. Bellewaerde heeft nog meer nieuws in petto: een speeltuin van 400 vierkante meter in de India-zone, een wandelplatform om de tijgers en leeuwen te bekijken en een vernieuwde savanne met een voetgangersbrug.

Daarnaast wordt zelfbedieningsrestaurant Carrousel volledig gerenoveerd. De locatie krijgt een middeleeuws thema. In totaal investeerde eigenaar Compagnie des Alpes dit jaar bijna 16 miljoen euro in het park in Ieper.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be