Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pretpark de Valkenier

Limburgs attractiepark de Valkenier volledig verdwenen, blijkt uit dronebeelden

22-03-2023, 16.26 uurBeeld: twist media

Hoe ligt het gesloten attractiepark de Valkenier in Valkenburg er vandaag de dag bij? Het Zuid-Limburgse pretpark ging in juli 2021 dicht vanwege zware overstromingen. Sindsdien is de Valkenier nooit meer open geweest. Vorig jaar werden alle attracties verkocht. De locatie is overgedragen aan een projectontwikkelaar.

Anno 2023 wijst bijna niets er nog op dat het terrein ooit een toeristische bestemming was, blijkt uit een actuele luchtbeelden. Op YouTube verscheen een dronevideo, gefilmd op zaterdag 18 maart. Het voormalige familiepark wordt uitgebreid in beeld gebracht.

Waar sinds 1934 gezinnen met kinderen jaarlijks vermaakt werden, is nu alleen nog een kale vlakte met verwaarloosde gebouwen zichtbaar. In de Valkenier waren eerder onder meer botsauto's, een monorail, een waterglijbaan, een spookhuis, een reuzenrad, een oldtimerbaan, waterfietsen, een rupsbaan en twee achtbanen te vinden.

Alternatieven
De toekomst van de Valkenier hing vóór de watersnood al aan een zijden draadje. Directieleden Albert en Huub Otermans vertelden begin 2021 dat ze overwogen om het park definitief te sluiten. Er werd toen al met een projectontwikkelaar en een architectenbureau gesproken over alternatieven. De dramatische overstromingen gaven het laatste zetje.Meer Pretpark de Valkenier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be