Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Carnaval in de Efteling: youtuber doet polonaise met tientallen fans

17-02-2023, 21.48 uur

Efteling-youtuber Bart Baan heeft het carnavalsseizoen op een bijzondere manier afgetrapt. De videomaker nodigde onlangs al zijn kijkers uit om een enorme polonaise te gaan lopen in de Efteling. Dat had effect: afgelopen zaterdag meldden zich vele tientallen liefhebbers om mee te doen.

Vandaag verscheen de bijbehorende video. De mega-polonaise startte om 11.11 uur op het Ton van de Venplein. Vervolgens liepen de deelnemers richting - heel toepasselijk - Carnaval Festival, waar de stoet even werd onderbroken voor een gezamenlijk ritje. Daarna ging de groep verder naar de Gondoletta en Symbolica.

Er waren ongeveer tachtig fans aanwezig. "Dit is bizar, dit is echt bizar", zegt de initiatiefnemer in het filmpje. "Dit is ongelofelijk." De knul, die in het dagelijks leven Bart van Iersel heet, had naar eigen zeggen niet verwacht dat er zo veel mensen gehoor zouden geven aan zijn oproep.

Bijzonder
"Ik vind het op dit soort momenten altijd heel bijzonder om te zien hoe tof die Efteling-fangroep is", aldus Van Iersel, die niets dan lof had voor de aanwezigen. "Echt gewoon fantastisch, ik vind het echt super." Na afloop van de polonaise nam de youtuber de tijd om met zijn fans op de foto te gaan.

De carnavalsvakantie in Zuid-Nederland begon vandaag. In de Efteling vinden verder geen speciale activiteiten plaats naar aanleiding van het carnavalsseizoen. Kinderen mogen wel verkleed komen. Voor volwassenen is dat alleen toegestaan als een outfit geen associaties oproept met Efteling-medewerkers of -entertainers.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be