Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Mogelijk aanslag in Plopsaland verijdeld: bewapende man opgepakt

11-02-2023, 20.32 uur

De politie heeft vanavond een bewapende man opgepakt die vermoedelijk van plan was om een aanslag te plegen in pretpark Plopsaland De Panne. Hij was onderweg naar het Proximus Theater, de grote theaterzaal van Plopsaland. Daar vindt vanavond de jaarlijkse finale van de Miss Belgium-verkiezing plaats. Het ligt voor de hand dat de man er een bloedbad wilde aanrichten.

Zaterdagmiddag kwam bij de politie een verontrustende melding binnen over een mogelijke aanslag tijdens de missverkiezing in Plopsaland. Toen bleek dat het bericht serieus genomen moest worden, besloten de autoriteiten direct in te grijpen. De hele middag was een enorme politiemacht aanwezig op het terrein en in de omgeving van het attractiepark. Ook andere korpsen werden ingeschakeld.

Politieagenten hielden het verkeer in de buurt nauwlettend in de gaten. Daarnaast bekeek men voortdurend beelden van beveiligingscamera's. Plopsaland wist op dat moment zelf nog van niets. Rond 17.30 uur kon de verdachte onderschept worden: een veertiger uit Lommel, rijdend in een gehuurde Tesla met een Duits kenteken en een sticker van autoverhuurder Hertz.

Kogelvrij vest
De man werd opgepakt op Plopsa's parkeerterrein P4, nog voordat hij het theatergebouw kon bereiken. Hij had een vuurwapen op zak en bewaarde ook zeker één wapen en een koffer met chemische substanties in zijn auto. Verder had hij een kogelvrij vest bij zich. Bij een huiszoeking werden later meer wapens aangetroffen.

Uiteindelijk is ook het management van Plopsaland ingelicht over de situatie. "Veiligheid staat bij Plopsa altijd centraal, ook bij alles wat er bij ons georganiseerd wordt", reageert Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "Dat er blijkbaar toch mensen zijn met gekke bedoelingen raakt mij wel een beetje als mens."

Getipt
De politie zou getipt zijn door een partner van de verdachte. "Dankzij de samenwerking tussen de federale politie, verschillende politiezones en het parket is een mogelijke aanslag verijdeld", laat minister van binnenlandse zaken Annelies Verlinden weten. "Dank aan de diensten voor hun snelle en professionele tussenkomst."

Het evenement in het Proximus Theater werd in eerste instantie niet gehinderd door de bizarre gebeurtenis: de gasten arriveerden en namen gewoon plaats in de zaal. Later op de avond, net vóór aanvang van de daadwerkelijke show, is de zaal uiteindelijk toch ontruimd voor een inspectie met tientallen agenten en explosievenhonden. De start van de live-uitzending van de missverkiezing moest ongeveer een uur worden uitgesteld.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be