Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Franse stemacteur ontmoet Disney-personages die hij vertolkt

11-02-2023, 23.58 uur

Een beroemde Franse stemacteur heeft voor bijzondere momenten gezorgd in Disneyland Paris. Emanuel Curtil sprak voor heel wat Disney-personages de Franstalige stem in. Tijdens een bezoek aan het Europese Disney-resort kon hij het niet laten om enkele figuren te ontmoeten waar hij zijn stem aan heeft geleend.

Met name sneeuwpop Olaf uit Frozen was behoorlijk onder de indruk van de aanwezigheid van Curtil, blijkt uit een videocompilatie. De Fransman verzorgt Olafs Franse stem voor alle uitingen behalve de Frozen-animatiefilms, zoals souvenirs, games, tv-specials én de shows in Disneyland Paris. Olafs Franse filmstem is die van komiek Dany Boon.

Curtil mag zich tegenwoordig ook de officiële stem van Goofy noemen, in Frankrijk beter bekend als Dingo. Dat personage werd eveneens met een bezoekje vereerd. Later zien we de stemacteur Goofy vertolken in het bijzijn van mascotte Mickey Mouse. Verder zingt hij als Lion King-leeuw Simba een liedje in het publiek van de show Rhythms of the Pride Lands.

Kronk
Naast Goofy, Olaf en Simba kennen Fransen de stemacteur als Kronk uit The Emperor's New Groove en Buck uit Ice Age. Bovendien sprak Curtil stemmen in voor de nasynchronisaties van bijvoorbeeld Encanto, Raya and the Last Dragon, Wreck-It Ralph, Monsters, Inc., Lady and the Tramp II en The Little Mermaid II.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be