Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: exterieur van Efteling-attractie Fata Morgana in opvallend slechte staat

12-02-2023, 16.17 uurBeeld: @ThemeParkVex, @bokurble

Het exterieur van Fata Morgana in de Efteling kan wel een opknapbeurt gebruiken. Verschillende delen van de verboden stad kampen met achterstallig onderhoud, blijkt uit foto's die op social media verschenen. "Moet Fata Morgana niet even ingesopt worden?", luidt de retorische vraag van een fan op Twitter.

Te zien is hoe de torens van het oosterse paleis, die eigenlijk horen te stralen, hun kleur verloren hebben en onder de groene en donkerbruine aanslag zitten. Hier en daar brokkelt ook stucwerk af. Daarnaast zijn de fonteinen op het plein voor de attractie in zeer slechte staat. Er is sprake van aanslag, grote barsten en zelfs afgebroken onderdelen.

Eind vorig jaar werd de buitenwachtrij van Fata Morgana al opgefrist. Nu is het wachten tot de rest van de buitenzijde aan de beurt komt. Het onderhoudsteam van de Efteling verveelt zich in ieder geval niet: in het hele park vinden momenteel op heel veel plekken werkzaamheden plaats.

Minaret
De buitengevel van Fata Morgana werd voor het laatst grondig gerenoveerd in 2018. Toen verdween het paleis, waaronder de opvallende 25 meter hoge minaret, tijdelijk achter een enorme steigerconstructie met doeken en zeilen. Ruim vier jaar later is dus opnieuw tijd voor groot onderhoud.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be