Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Legoland-pretparken gaan samenwerking aan met Ferrari

09-02-2023, 23.54 uur

Bezoekers van de Legoland-attractieparken komen binnenkort verwijzingen naar Ferrari tegen. Legoland-eigenaar Merlin Entertainments is een samenwerking aangegaan met het beroemde Italiaanse racemerk. Als onderdeel daarvan openen dit jaar al enkele kleinschalige doe-attracties rond Ferrari in meerdere Legoland-vestigingen.

"Merlin Entertainments kondigt vandaag een wereldwijd partnerschap aan met het iconische automerk Ferrari om meeslepende thema-ervaringen te ontwikkelen voor de Legoland-themaparken, met de optie voor een uitbreiding in de toekomst", valt te lezen in een persverklaring.

Komend voorjaar opent in Legoland Billund (Denemarken) en Legoland Windsor (Groot-Brittannië) de interactieve attractie Lego Ferrari Build and Race, waarbij bezoekers met behulp van Lego-steentjes hun eigen Ferrari-wagen bouwen. Het model kan vervolgens digitaal getest worden op een Lego-versie van Ferrari's racebaan Pista di Fiorano, met behulp van projectietechniek.

Ambitie
Deelnemers mogen ook poseren met een levensgrote Lego-Ferrari. "Ferrari staat bekend om innovatie, prestaties en kwaliteit", zegt Merlin-directeur Scott O'Neil. "Het sluit perfect aan bij onze ambitie om samen te werken met 's werelds spannendste en meest innovatieve merken."

Ferrari heeft al een eigen pretpark in Europa: Ferrari Land, onderdeel van PortAventura World in de Spaanse badplaats Salou. Dat concept staat volledig los van Merlin Entertainments. "Merlin werkt met ons samen om Ferrari-fans van alle leeftijden te kunnen bereiken", liet Ferrari's entertainmentdirectrice Annabel Rochfort optekenen.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be