Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium presenteert vier 'baanbrekende glijbanen' voor waterpark Aqualibi

09-02-2023, 15.03 uur

Walibi Belgium gaat zwemparadijs Aqualibi uitbreiden met vier nieuwe waterglijbanen. Dankzij eerder verschenen bouwtekeningen weten we al een tijdje hoe de expansie eruit gaat zien. Nu komt het pretpark in Waver zelf met gedetailleerde concepten en een promotievideo.

In totaal wordt zo'n 30 miljoen euro geïnvesteerd in een grote renovatie van het overdekte waterpark. Walibi spreekt zelf over "een golf van vernieuwing", waar "vier baanbrekende glijbanen" onderdeel van zijn. Aqualibi wordt uitgebreid met een 25 meter hoge toren. Daar beginnen de nieuwe waterattracties van de Canadese fabrikant ProSlide Technology, die volgens Walibi uniek zijn in de Benelux.

De nieuwe glijbanen dragen de voorlopige namen Tornado Wave, Dueling RocketBlast, Canon Bowl en Rally Racer. Blikvanger van Tornado Wave (21 meter hoog, 175 meter lang) is een 18 meter hoge halfpipe. Dueling RocketBlast (16,8 meter hoog, 176 meter lang) wordt gepresenteerd als een waterachtbaan, waarbij bootjes opwaarts worden gelanceerd. Wie in Canon Bowl (21 meter hoog, 134 meter lang) stapt, moet een trechter bedwingen. Rally Racer (16,9 meter hoog, 147 meter lang) is een dubbele raceglijbaan met matjes.

Buitentuin
De eerste werkzaamheden zijn op vrijdag 17 februari afgerond, zodat bezoekers vanaf zaterdag 18 februari weer een duik kunnen nemen. Vervolgens is het waterpark geopend tot en met zondag 27 augustus. Daarna gaat de bouw van de glijbanen verder. Op zaterdag 23 december moet het project gereed zijn, op tijd voor de kerstvakantie. In een tweede fase opent het waterpark nog een tropische buitentuin met een horecalocatie.

De helft van het investeringsbudget gaat echter niet naar de glijbanen, maar naar maatregelen om het zwembad klimaatneutraal te maken. "Sinds begin januari zijn er diverse renovatiewerken aan de gang om aanzienlijke energiebesparingen te verwezenlijken", meldt een woordvoerster.

Zonnepanelen
Er is bijvoorbeeld aandacht voor de isolatie en de vervanging van het verwarmings- en ventilatiesysteem. Daarnaast wordt op de personeelsparkeerplaats zonnepanelen aangelegd, met een oppervlakte van 15.700 vierkante meter. "De aangeleverde energie zal gebruikt worden voor de werking van Aqualibi."Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be