Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Bezoekers DierenPark Amersfoort bepalen welk beschermingsproject 10.000 euro krijgt

19-02-2023, 23.17 uur

DierenPark Amersfoort doneert 10.000 euro aan een natuurbeschermingsproject in het buitenland. Welk project het bedrag tegemoet kan zien, wordt bepaald door de bezoekers van de dierentuin. Zij kunnen tijdens de voorjaarsvakantie een stembiljet invullen en deponeren in een stembus.

De dierentuin staat tot en met zondag 5 maart in het teken van de Wilde Wildlife Weken, waarbij natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland centraal staan. "Wij zijn blij dat we natuurorganisaties in het zonnetje kunnen zetten", zegt een woordvoerster. "Op deze manier creëren we meer aandacht voor het belang van soortbehoud van diersoorten en bescherming van de natuur."

DierenPark Amersfoort heeft een eigen stichting die al jaren dergelijke projecten financieel ondersteunt. Drie diersoorten maken kans op de extra financiële bijdrage van 10.000 euro: de Indische neushoorn, de leeuw in Zambia en de grévyzebra. De meeste stemmen gelden. Wie een stembriefje deponeert in één van de drie bussen, hoort het geluid van het betreffende dier.

Rondleidingen
Verder ontdekken bezoekers op verschillende manieren hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud. Natuurspecialisten geven kindercolleges en gidsen verzorgen speciale Wildlife-rondleidingen. Voor abonnementhouders zijn er aparte excursies. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.



Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be