Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Walt Disney Company prijst financiële resultaten Disneyland Paris: meer bezoekers en meer uitgaven

09-02-2023, 13.11 uurBeeld: @dlp.andrea

The Walt Disney Company profiteert van goede financiële resultaten bij Disneyland Paris. Bij het presenteren van de kwartaalcijfers van het Amerikaanse moederbedrijf bleek woensdag dat het Europese resort zorgt voor de meeste groei binnen de internationale pretparktak van Disney.

Het gaat om het eerste kwartaal van Disney's fiscale jaar, dat liep van oktober tot en met december 2022. "Verbeterde resultaten bij onze internationale parken en resorts waren het gevolg van groei bij Disneyland Paris", aldus de Amerikaanse entertainmentgigant.

Disneyland Paris zorgde voor "hogere bedrijfsresultaten als gevolg van een stijging van de bezoekersaantallen en hogere uitgaven van gasten". Het rooskleurige financiële plaatje werd deels gecompenseerd door een verlies op de verkoop van Disney's eigendomsbelang in vakantiepark Villages Nature. Daarnaast was er sprake van hogere kosten voor nieuwigheden en een algemene kosteninflatie.

Ticketprijzen
Toch voert Disneyland Paris de internationale groei binnen de internationale parken aan. "De gestegen volumes bestonden uit een toename van het aantal bezoekers en het aantal bezette hotelkamers. De groei in bestedingen werd gedreven door een stijging van de gemiddelde ticketprijzen en hogere gemiddelde hoteltarieven per dag."

Het was voor het eerst dat Disney kwartaalcijfers presenteerde sinds de terugkeer van directeur Bob Iger. Hij werd opnieuw aangesteld als directeur nadat de raad van bestuur in november onverwachts Bob Chapek ontsloeg. Iger worstelt voornamelijk met het verlieslijdende streamingplatform Disney+, dat de afgelopen maanden 2,4 miljoen abonnees verloor en zorgde voor een verlies van ruim 1 miljard dollar. Zevenduizend personeelsleden kunnen vertrekken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be