Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Tweede seizoen van ijsbeeldenshow Toverland van start: 272.000 kijkers

13-02-2023, 07.44 uur

De tv-show IJsmeesters: Een Koud Kunstje, opgenomen in Toverland, is terug van weggeweest. In het SBS-programma nemen zes ijskunstenaars het tegen elkaar op bij het maken van zo mooi mogelijke ijssculpturen. Naar de eerste aflevering van het tweede seizoen keken gisteren zo'n 272.000 mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het eerste seizoen van IJsmeesters werd uitgezonden in februari 2021. Na een jaar pauze is de komende weken seizoen twee te zien. De opnames vonden plaats in november en december 2022, tijdens de eerste editie van winteropening Winter Feelings. Het programma, gepresenteerd door Viktor Brand, betekent mooie reclame voor het Noord-Limburgse themapark.

De attracties van Toverland komen namelijk regelmatig in beeld. Zo was in de uitzending van zondagavond een prominente rol weggelegd voor houten achtbaan Troy. De 35 meter hoge rollercoaster vormde het decor van een opdracht in de buitenlucht.

Bekende Nederlander
Voor een binnenopdracht werd uitgeweken naar het zogeheten IJsatelier: een tijdelijke tent aan de voet van de achtbaan. Daar is het permanent zo'n 10 graden onder het vriespunt. Het bespreken van de eindresultaten gebeurde in The Flaming Feather, het themarestaurant in parkdeel Avalon. Vakjuryleden Anique Kuizenga en Alec Messchaert krijgen in elke aflevering gezelschap van een bekende Nederlander. Zondag was dat Irene Moors.

Volgende week is Leonien van Moorsel van de partij, gevolgd door Karin Bloemen in de derde en laatste aflevering. Daarnaast komen in aflevering twee meer prominenten voorbij. Dan worden de overgebleven kandidaten gekoppeld aan bekende gezichten als Emma Wortelboer, John de Bever en Caroline Dijkhuizen.

























Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be