Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Karretje van klassieke Keverbaan uit Bellewaerde Park krijgt plek in museum

08-02-2023, 21.59 uurBeeld: Focus-WTV

Nostalgici kunnen tot in de lengte der dagen herinneringen ophalen aan de Keverbaan uit Bellewaerde Park. Het Belgische pretpark heeft de familieachtbaan uit 1981 deze winter afgebroken om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Eén van de karretjes is geschonken aan een museum in de buurt.

In het Yper Museum, gelegen op enkele minuten rijden van Bellewaerde Park, staat sinds dinsdag een origineel Keverbaan-bakje. Het object is Yvette Vitesse gedoopt. Drie maanden geleden maakte het erfgoedstuk het allerlaatste ritje.

Voortaan is het wagentje onderdeel van de museumcollectie, zodat ook toekomstige generaties kunnen kennismaken met de klassieker. Directeur Stefaan Lemey noemt het in gesprek met een lokale omroep "een machtig moment". De andere bakjes werden geveild aan fans, verloot aan personeel en verplaatst naar een Frans zusterpark.

Tweedehands
In de loop der jaren hebben naar schatting twintig miljoen mensen de Keverbaan bereden. Bellewaerde kocht de 8 meter hoge en 360 meter lange rollecoaster, gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer, als een tweedehands attractie. Eerder stond de baan in een Duits pretpark, dat inmiddels verdwenen is.Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be