Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park neemt nieuwe raceglijbaan Vikingløp in gebruik

08-02-2023, 19.32 uur

Bezoekers van Rulantica, de waterwereld van Europa-Park, kunnen vanaf vandaag een nieuwe raceglijbaan uitproberen. In het onlangs geopende themadeel Nordiskturn is de matjesglijbaan Vikingløp te vinden, bestaand uit acht verschillende banen met een lengte van elk 187 meter.

Het gaat om een 24 meter hoge waterattractie van het type rally racer, gebouwd door de Canadese leverancier ProSlide Technology. Acht badgasten kunnen tegelijkertijd met elkaar een wedstrijdje aangaan. Europa-Park noemt het "de grootste glijbaan in zijn soort in Europa".

Bijzonder is dat de bezoekers tijdens het glijden af en toe hun rivalen tegenkomen. Vikingløp is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar, met een minimale lengte van 110 centimeter.

Edelsteenmijn
Themagebied Nordiskturn werd vormgegeven als een edelsteenmijn. Naast de achtdubbele glijbaan zijn er vierhonderd ligbedden en twee eetgelegenheden te vinden. Met de uitbreiding, die een oppervlakte heeft van 7700 vierkante meter, telt Rulantica drie glijbaantorens.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be