Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling tijdelijk afgesloten vanwege gaslek

08-02-2023, 14.30 uurBeeld: Pepijn de Bruijn, Brian Wessel, @eftel_nerd

De ingang van de Efteling is vandaag tijdelijk afgesloten geweest vanwege een gaslek. Even voor 12.00 uur kwam een melding binnen van een hinderlijke stanklucht in het entreegebied. Er bleek sprake te zijn van een gaslekkage, veroorzaakt door een gasfles die niet goed was afgesloten.

Het incident vond achter de schermen plaats in de buurt van de Pardoes Promenade. Naar aanleiding van het gaslek heeft men de omgeving onmiddellijk afgezet. Zo was het vanaf Symbolica niet meer mogelijk om de Pardoes Promenade te betreden.

Als gevolg daarvan sloot 4D-bioscoop Fabula. Ook de zij-ingang van het Sprookjesbos was niet bereikbaar. Om het plein achter entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen vrij te houden, ging de ingang van het attractiepark even dicht.

Brandweer
De brandweer en de interne Efteling-bedrijfshulpverlening kwamen ter plaatse. Rond 13.30 uur was het probleem opgelost. "We doen nog wat laatste controles", liet een woordvoerder aan Looopings weten. Vervolgens kon het gebied weer vrijgegeven worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be