Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura grijpt naast nabijgelegen waterpark

07-02-2023, 07.34 uur

Een groot waterpark in de buurt van pretparkresort PortAventura World wisselt niet van exploitant. Aquopolis Costa Daurada in Salou wordt al tientallen jaren uitgebaat door parkengroep Parques Reunidos. Onlangs liep het contract af, waarna concurrent PortAventura interesse toonde om het waterparadijs te gaan runnen.

Men heeft echter misgegrepen bij de aanbesteding. PortAventura werd overboden, waardoor Parques Reunidos de exploitant van Aquopolis blijft. Ook het Duitse bedrijf Wonder Wibit bood niet genoeg. Parques Reunidos - vertegenwoordigd door de firma Leisure Parks - mag het waterpark nog twee jaar exploiteren, met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar.

Aquopolis Costa Daurada is eigendom van de gemeente. De bestemming opende in 1987. Het gaat om één van de grootste waterparken in Catalonië, met vijf grote zwembaden en enkele tientallen waterattracties. PortAventura ligt zo'n 2 kilometer verderop. Overigens heeft het pretparkresort sinds 2002 al een eigen waterpark: Caribe Aquatic Park.

Hotels
De expansiedrift van PortAventura World lijkt de laatste tijd niet te stillen. Het afgelopen jaar nam het resort al twee externe hotels in de omgeving over. In 2019 opende nog een nieuw hotel van 25 miljoen euro op het terrein van PortAventura zelf: Colorado Creek.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be