Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

22-jarige vrouw overleden na val uit attractie op Franse kermis

05-02-2023, 23.59 uurBeeld: Les Fêtes Foraines du Sud

Op een kermis in Frankrijk is dit weekend een 22-jarige vrouw om het leven gekomen. Ze maakte een ritje in de attractie Maxximum, een ruim 50 meter hoge draaiende arm. Door onbekende oorzaak viel ze uit de gondel. Een reanimatiepoging mocht niet baten: het slachtoffer overleed ter plaatse.

Maxximum werd in 2002 gebouwd door de Nederlandse fabrikant Mondial Rides uit Heerenveen. Het gevaarte bestaat uit een lange arm met één gondel, met aan weerszijden vier zitplaatsen. De fabrikant noemt het concept zelf capriolo.

Het dodelijke incident vond zaterdagmiddag plaats in de stad Clermont-Ferrand, gelegen in het departement Puy-de-Dôme. Volgens de politie kwam de vrouw terecht op het dak van het bedieningshok van de attractie. Een medewerker zou daarbij lichtgewond zijn geraakt. Ooggetuigen van het dramatische ongeval kregen psychologische hulp aangeboden.

Verzegeld
Autoriteiten hebben de Maxximum verzegeld voor een onderzoek naar de oorzaak. Op dit moment is niet duidelijk of er sprake was van een technisch mankement of een menselijke fout. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht.

Direct na het ongeluk bleef een groot deel van de overige kermisattracties gewoon draaien. Dat leidde tot felle kritiek op social media. Naar aanleiding van de negatieve reacties is de Facebook-pagina van het evenement inmiddels verwijderd. Uit solidariteit voor de nabestaanden hebben exploitanten vandaag besloten om dicht te blijven. Het evenement duurt nog tot en met zondag 12 maart.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be