Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Video: nieuwe lanceerachtbaan Parc Astérix maakt testritten

05-02-2023, 08.01 uurBeeld: @KingRCT3

Parc Astérix is gestart met het testen van de spectaculaire nieuwe lanceerachtbaan Toutatis. Het Franse pretpark opent dit jaar een opzienbarende multi-launch coaster van fabrikant Intamin uit Liechtenstein. Bezoekers worden tijdens de rit vooruit en achteruit gelanceerd.

Dat geavanceerde mechanisme functioneert al, blijkt uit beelden die een Franse pretparkfan online heeft gezet. Bij een eerste versnelling heeft een trein niet genoeg snelheid om een 45 meter hoge heuvel te bereiken. Na een achterwaartse lancering richting een doodlopend punt - 51 meter hoog - volgt nogmaals een lancering vooruit, waarna de trein wel over de heuvel komt.

Het systeem werkt met behulp van een wissel in de baan. Naast het bijzondere lanceerelement telt Toutatis drie inversies en 23 momenten waarbij passagiers gewichtsloos zijn. De 1075 meter lange coaster haalt een topsnelheid van zo'n 107 kilometer per uur.

Nieuw seizoen
Daarmee is Toutatis de hoogste en snelste achtbaan van het land. Het nieuwe seizoen van Parc Astérix gaat van start op zaterdag 8 april. Met een beetje geluk is de nieuwe attractie, onderdeel van themagebied Festival de Toutatis, dan ook direct operationeel. Fans kijken er al jaren naar uit: de eerste aankondiging vond al plaats in 2018.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be