Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Glijbaanbouwer Van Egdom gaat kopje onder: concurrent neemt producten over

05-02-2023, 21.57 uur

De bekende Nederlandse glijbaanfabrikant Van Egdom Recreatietechniek houdt op te bestaan. Het bedrijf uit De Meern ging afgelopen maand onverwachts failliet. Een woordvoerder liet in eerste instantie weten dat er goede hoop was op een volledige overname, zodat de activiteiten van Van Egdom voortgezet konden worden.

Nu blijkt dat alleen de Van Egdom-productcatalogus is overgenomen. De Duitse concurrent Wiegand Waterrides mag in de toekomst alle attractietypes produceren die door Van Egdom zijn ontwikkeld, bevestigt Wiegand-salesmanager Miro Gronau aan Looopings. "Het is heel verdrietig dat zo'n klassiek bedrijf het niet heeft gehaald", zegt hij. "Tegelijkertijd zijn we blij dat hun spectaculaire producten niet verloren gaan: ze krijgen bij ons een nieuw leven."

Van Egdom was gespecialiseerd in het fabriceren van onder andere bandenglijbanen, trechterglijbanen, wildwaterbanen en waterspeeltuinen. Die concepten mogen voortaan in de fabriek van Wiegand gemaakt worden.

Merknaam
De merknaam en de productiefaciliteit in Nederland zullen verdwijnen, aldus Gronau. "Misschien zal er nog een klein administratief kantoor overblijven. Het nieuws is nog erg vers, dus nog niet alle details zijn bekend." De fabriek van Wiegand bevindt zich in deelstaat Hessen, op ongeveer vier uur rijden van de Nederlandse grens en zo'n vijf uur rijden van Van Egdom.

De huidige medewerkers van Van Egdom komen volgende week naar Duitsland om gesprekken te voeren met het management van Wiegand. "We zullen per persoon bekijken wat de mogelijkheden zijn en hoe ze ons kunnen helpen." Wat er met lopende projecten gaat gebeuren, moet ook nog bekeken worden. "Maar we willen de klanten Van Egdom natuurlijk liever niet teleurstellen, dus we zullen het gesprek aangaan."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be