Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Enorme overdekte jungle in aanbouw in Belgische dierentuin Pairi Daiza

04-02-2023, 18.45 uur

De Belgische dierentuin Pairi Daiza herbergt momenteel een indrukwekkende bouwplaats. In het bekende dierenpark wordt gewerkt aan de grootste overdekte jungle van Europa: een 22 meter hoge glazen serre van 200 bij 200 meter, waarin bezoekers zich straks wanen in Latijns-Amerika. Een aanzienlijk deel van de dakconstructie staat al overeind, blijkt uit beelden van bouwbedrijf Forzon.

"Ondertussen is de achtste module omhoog gehesen", meldt de firma. "Of met andere woorden: de helft van de dakstructuur is geplaatst. Een oppervlakte van 20.000 vierkante meter is zo al bedekt en de volgende modules zijn al in aantocht." Het project, dat vele tientallen miljoenen euro's kost, wordt Sanctuary genoemd.

Dierentuinbezoekers kunnen straks niet alleen al wandelend het tropische klimaat van de Amazone beleven: het wordt ook mogelijk om in de serre te blijven slapen. Verbijfsgasten worden dan dag en nacht omringd door bijvoorbeeld aapjes, vogels, vlinders en lamantijnen, een zeekoeiensoort.

Delicate operaties
De werkzaamheden voor Sanctuary startten een jaar geleden. "Ons montageteam heeft de techniek om deze delicate operaties uit te voeren ondertussen goed in de vingers", aldus Forzon. Het bedrijf is ook ingeschakeld voor de bouw van een nieuw entreegebied in Pairi Daiza. Die uitbreiding wordt dit jaar in gebruik genomen. De serre volgt in 2024.Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be