Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris stapt over op herbruikbare bekers en borden

01-03-2023, 23.59 uurBeeld: @InsideDlpCastle, @DisneyGoofballs, @DLPReport

Disneyland Paris neemt langzaam maar zeker afscheid van bekers, borden, bestek en placemats gemaakt van papier en karton. Een nieuwe Franse wet schrijft voor dat restaurants paal en perk moeten stellen aan het gebruik van wegwerpartikelen in restaurants. Als gevolg daarvan worden hapjes en drankjes in Disneyland steeds vaker geserveerd met plastic servies.

Dat brengt wel een extra probleem met zich mee: veel bezoekers zien de plastic alternatieven als gratis souvenirtjes. Met name de rode bekers met Disneyland-opdruk blijken populaire hebbedingen te zijn. Gasten leveren de artikelen niet in, maar nemen ze mee naar huis.

Nieuwe bordjes op tafels in de restaurants moeten duidelijk maken dat dit niet de bedoeling is. "Laten we samen onze ecologische voetafdruk verkleinen", valt er te lezen. "Verzamelpunten zijn beschikbaar voor het inleveren van herbruikbaar servies."

Afvalbakken
Een hoop bezoekers zien die verzamellocaties alsnog over het hoofd. Ze zijn vormgegeven als doodgewone afvalbakken, maar dan met de tekst 'Vaisselle réutilisable' erop. Daardoor belandt een groot gedeelte van de plastic items alsnog tussen het reguliere afval, als wegwerpproducten.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be