Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-machinist vertelt alles over Stoomtrein in ruim twee uur durende podcast

08-02-2023, 22.42 uurBeeld: @Gerard_Efteling

Wat komt er allemaal kijken bij het opstarten, onderhouden en operationeel houden van de Stoomtrein in de Efteling? Liefhebbers van de klassieke Efteling-attractie kunnen hun vingers aflikken bij een nieuwe podcast. In een ruim twee uur durende aflevering vertelt machinist Vicky Meeuwsen alles wat er te weten valt over de Efteling Stoomtrein Maatschappij.

Sinds 1969 rijden er authentieke stoomlocomotieven door de Efteling. Ook anno 2023 worden de treinen nog op stoom aangedreven, met behulp van kolen. Voor Efteling-podcast Kleine Boodschap nam Meeuwsen de tijd om de werking van de Stoomtrein tot in de kleinste details uit te leggen. Ze weidt ook uit over onderdelen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek, zoals de treinremise.

Bovendien legt de machinist uit wat de subtiele verschillen tussen de rijdende Efteling-treinen zijn, waarbij elke locomotief een eigen karakter blijkt te hebben. Op dit moment zijn de locomotieven Moortje en Trijntje actief. De derde locomotief Aagje rijdt voorlopig niet: daar is de stoomketel afgekeurd. Een opknapbeurt staat vooralsnog op een laag pitje.

Milieubewuster
Tot slot onthult Meeuwsen dat de Efteling plannen heeft om over te stappen op milieuvriendelijke kolen. "Onze kolen kwamen eerst uit Frankrijk, maar we zijn nu daarvan het laatste beetje aan het opmaken", zegt ze. "En dan krijgen we binnenkort andere kolen die milieubewuster zijn." Het zou gaan om "biologischere kolen". "Ik heb er zelf mee gereden en het stookt gewoon heel fijn."


Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be