Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Roemenen stelen voor 684 euro aan spullen in Disneyland Paris

03-02-2023, 17.20 uur

In Disneyland Paris zijn twee Roemenen betrapt op het stelen van spullen uit een souvenirwinkel. Een volwassen vrouw en een minderjarig meisje werden op zondag 29 januari gearresteerd bij de uitgang van het Disneyland Park. Ze bleken voor 684 euro aan artikelen ontvreemd te hebben uit een winkel in themadeel Main Street.

De dievegges hadden allerlei kostbare producten in hun tassen laten verdwijnen. Het is niet duidelijk wat ze ermee van plan waren. Disney-bewakers schakelden de politie in. Eenmaal aangekomen op het politiebureau bekende het tweetal de diefstallen.

Toen de Disney-bezoekers de koopwaren teruggaven, werd de aanklacht ingetrokken. Toch was de zaak daarmee nog niet af. De Roemenen hielden vol geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben in Frankrijk, melden regionale media.

Detentiecentrum
Daarom kreeg de volwassen vrouw de opdracht om het land zo snel mogelijk te verlaten. Ze is in een detentiecentrum geplaatst in afwachting van haar vertrek uit Frankrijk. De minderjarige moet worden opgevangen door de provinciale kinderopvangdienst ASE.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be