Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nieuwe beleving in Europa-Park: bioscoopfilm vertelt verhaal achter Oostenrijks themagebied

28-03-2023, 23.16 uur

In het sprookjesbos van het Duitse pretpark Europa-Park is dit seizoen een nieuwe beleving te vinden. De sprookjesbibliotheek in Grimms Märchenwald werd overgenomen door de Yomis, Oostenrijkse trolletjes. Bezoekers kunnen er een film bekijken - Fina & die Yomis - die voortborduurt op het verhaal achter het Oostenrijkse themagebied.

De twaalf minuten durende film heeft een 3D-effect, maar toeschouwers hoeven geen brillen te dragen. Er wordt gebruikgemaakt van een dubbel scherm, waarbij personages en voorwerpen op de voorgrond dichterbij worden getoond dan zaken die zich op de achtergrond afspelen. Het voorste scherm is deels doorzichtig.

Yomis zijn fabelwezens die tegenwoordig ook voorkomen in de vernieuwde Oostenrijkse boottocht Josefinas Kaiserliche Zauberreise. De beleving in het sprookjesbos begint met een voorshow, waarbij kinderen één voor één in een magische spiegel kunnen kijken: een interactief scherm dat werkt met behulp van augmented reality. Ze krijgen dan allemaal een virtuele edelsteen toegewezen.

Ontvoerd
Daarna volgt de daadwerkelijke film, die zich afspeelt in de kindertijd van keizerin Josefina. Enkele Yomis blijken ontvoerd te zijn door een gemene draak. Het beest is ook zichtbaar als een fysiek object, hangend aan een kandelaar aan het plafond. Europa-Park spreekt over "talrijke interactieve elementen en de nieuwste bioscooptechnologie".

Fina & die Yomis wordt de hele dag door vertoond. Ook buiten de bioscoop laten de turquoise trolletjes zich zien. Zo staat voor het gebouw een interactief orgel met een Yomi ervoor, waar een orgelversie van de soundtrack van Europa-Parks vliegsimulator Voletarium te horen is.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be