Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foutje: Efteling vraagt 99,95 euro voor één flesje cola

01-02-2023, 22.46 uurBeeld: Niels Kooyman

De inflatie heeft wel héél hard toegeslagen in de Efteling. Wie in het attractiepark een flesje drinken uit een frisdrankautomaat probeert te halen, wordt gevraagd om maar liefst 99,95 euro af te rekenen. Het gaat om een technisch foutje bij één van de automaten op de Parkeerpromenade, de wandelroute richting entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

De meest linker automaat hanteert daar momenteel torenhoge tarieven voor alle mogelijke opties: Coca-Cola, Fanta, Sprite en Chaudfontaine. Normaal gesproken moet voor een fles frisdrank van 50 centiliter 3,40 euro neergeteld worden in de Efteling, inclusief 15 eurocent statiegeld. Een fles water kost 3,15 euro, waarvan 15 cent statiegeld.

De nieuwe prijzen liggen ruim 3000 procent hoger. "Dat moet wel een héél bijzonder flesje zijn", lacht een Efteling-woordvoerder in gesprek met Looopings. Hij belooft dat men naar de situatie gaat kijken.

Foutmelding
Bezoekers hoeven overigens niet bang te zijn dat er per ongeluk een monsterlijk bedrag wordt afgeschreven bij het bestellen van een cola of sinas: wie een peperduur flesje drinken probeert te betalen, krijgt een foutmelding te zien. De automaat blijft vragen om een "andere pas".

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be