Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: onderdelen van nieuwe waterglijbanen gearriveerd in Walibi Belgium

01-02-2023, 11.38 uurBeeld: Coaster Adventure

Walibi Belgium treft voorbereidingen voor de uitbreiding van waterparadijs Aqualibi. Het overdekte zwembad is sinds de tweede week van januari gesloten voor werkzaamheden. Halverwege februari moeten de deuren weer opengaan. Op de parkeerplaats van het Belgische pretpark liggen al onderdelen klaar voor nieuwe waterglijbanen.

Aan Aqualibi wordt een toren toegevoegd met vier nieuwe glijbanen. Volgens de bouwplannen bestelde Walibi een steile glijbaan met een trechter, een racerglijbaan, een glijbaan met een halfpipe in de openlucht en een zogeheten master blaster, waarbij bootjes opwaarts worden gelanceerd.

De baandelen worden wit, blauw en turquoise, blijkt uit foto's die een fansite heeft gemaakt tijdens de sluiting. In totaal investeert Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes 20 miljoen euro in het bad. Als Aqualibi over ruim twee weken weer opengaat, is het bouwproject nog niet gereed. Daarvoor sluit het complex opnieuw tussen eind augustus en half december.







Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be