Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stroomstoring in de Efteling: alle attracties stilgevallen, bezoekers geëvacueerd

31-01-2023, 15.01 uur

Beeld: @Jesse04166, @sjuursjaansen, @RemcoHolst, @ramonpostulart, @DennisFabioFabi, @SvdW08, @parcplaza, @suspendedsamm, Mathijs van de Kuil, Brian Wessel, Bart Meesters

Door een grote stroomstoring is er momenteel weinig te beleven in de Efteling. Rond 14.20 uur viel in het volledige themapark de stroom uit. Attracties kwamen daardoor stil te staan met bezoekers erin. Winkels en restaurants sloten noodgedwongen de deuren. Op dit moment worden alle attracties geëvacueerd.

Volgens netbeheerder Enexis zitten ruim 38.000 klanten in de regio zonder stroom, waaronder dus de Efteling. "Onze monteurs zijn onderweg om dit op te lossen", meldt het bedrijf. "Het is nog niet bekend hoelang dit gaat duren", vult een Efteling-woordvoerder aan. Enexis noemt zelf 16.30 uur als verwachte eindtijd.

Op social media verschijnen ondertussen beelden van ontruimingen bij Efteling-attracties. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe opvarenden uit de Gondoletta worden gehaald met behulp van een motorbootje. Het evacueren van de Monorail bij het Volk van Laaf gebeurt met ladders. Rond 15.40 uur waren alle attracties ontruimd. "Alles is goed verlopen", weet de voorlichter.

Spelletje
Hier en daar is het nog mogelijk om een spelletje te spelen of eten en drinken te halen, mits bezoekers contant kunnen betalen. Verder kan er momenteel geschaatst worden op de Warme Winter Weide. Daar lenen medewerkers voor de gelegenheid gratis schaatsen uit. Een enkele entertainmentact gaat ook door. In horecacomplex Station de Oost worden bekertjes water uitgedeeld. Personeelsleden van Max & Moritz spelen Pim Pam Pet met voorbijgangers om de tijd te doden.

Door de stroomstoring werkt de Efteling-app ook niet naar behoren. Daarin wordt vermeld dat sommige attracties gewoon open zijn. Daarnaast is het contactcentrum niet bereikbaar. "Ben je aanwezig in het park? Vraag dan aan een Efteling-medewerker naar de actuele informatie", valt te lezen op de officiële Efteling-site.

Gecompenseerd
Via een speciale omroepinstallatie voor calamiteiten krijgen bezoekers informatie over de ontstane situatie. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de benadeelde gasten gecompenseerd zullen worden voor de storing. Het park is vandaag geopend tot 18.00 uur. Veel mensen kiezen er vrijwillig voor om vroegtijdig naar huis te gaan.



























Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be