Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Groot onderhoud: Efteling vernieuwt volledige gevel Carrouselpaleis

03-02-2023, 15.50 uurBeeld: @Coshira_, @AshleyFMay, @bokurble, @cindy_ve

De Efteling is gestart met een bijzonder onderhoudsproject. In de komende maanden wordt het exterieur van het nostalgische Carrouselpaleis volledig vernieuwd. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. De façade van het tientallen jaren oude complex zal gefaseerd gedemonteerd en opgeknapt worden.

Men is al begonnen met de linkerzijde van het gebouw, waar voorheen het Waterorgel te vinden was. Daar zijn de panelen en beelden van de gevel gehaald, zodat de kale houten constructie zichtbaar werd. Gespecialiseerde decorateurs nemen de verwijderde onderdelen onder handen.

De klus zal naar verwachting eind juni afgerond zijn, vertelt de voorlichter. Dat is inclusief het vernieuwen van de dakbedekking. De Efteling denkt dat de attracties in het Carrouselpaleis - de Stoomcarrousel en het Diorama - gewoon geopend kunnen blijven. Ook de wintershow in het Carrouseltheater gaat gewoon door als gepland.

Anton Pieck
Verder herbergt het gebouw een toilet, een kleedruimte voor entertainers en het Efteling-personeelsrestaurant. De carrousel opende in 1956. In de loop der jaren is het complex uitgebreid met de overige onderdelen, naar ontwerpen van Anton Pieck en Ton van de Ven. Het Diorama stamt uit 1971. Een jaar later opende het Victoriaans Theater, dat we vandaag de dag kennen als Carrouseltheater.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be