Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: grote opknapbeurt voor houten achtbaan Europa-Park

30-01-2023, 22.17 uur

Europa-Park deelt beelden van een grote onderhoudsbeurt bij houten achtbaan Wodan - Timburcoaster. Een deel van de rollercoaster wordt jaarlijks vernieuwd, om slijtage tegen te gaan. Op social media verscheen vandaag een spectaculaire videocompilatie van de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden.

"Hou je vast jongens, want onze houten achtbaan ondergaat een upgrade en het wordt episch", schrijft Europa-Park bij de beelden. "Zie hoe onze talentvolle medewerkers deze klassieke attractie transformeren tot een nog meeslependere beleving: nostalgie en spanning in één."

Die beschrijving is ietwat overdreven, want het project omvat weinig meer dan regulier winteronderhoud. Aan het ritverloop zal weinig veranderen. Wel installeert Europa-Park deze winter een groot geluidsscherm naast de eerste bocht en afdaling. Die toevoeging moet geluidsoverlast voor buurtbewoners tegengaan.

Amerikaans
Wodan, geopend in 2012, werd gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International. Hetzelfde bedrijf was verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling. De coaster in Europa-Park is 40 meter hoog en 1050 meter lang.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be