Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verwijdert borden met schattige dieren bij Fata Morgana definitief

30-01-2023, 14.52 uurBeeld: @galanteheraut

De Efteling heeft afscheid genomen van opvallende borden in de rij voor Fata Morgana. Sinds eind 2016 hingen in de buitenwachtrij grote oosterse schilderijen met Arabische tekens en plaatjes van schattige dieren. Fans spraken er destijds schande van, omdat de stijl van de decoraties totaal niet bij de rest van de attractie zou passen.

Toen de wachtrij eind 2022 werd opgeknapt, bleven de plakkaten in eerste instantie hangen. Nu, ruim zes jaar na de introductie, zijn ze toch weggehaald. En kritische Efteling-liefhebbers kunnen opgelucht ademhalen. "De borden komen niet meer terug", bevestigt een Efteling-voorlichter aan Looopings.

"Ze zijn ooit opgehangen als een test, met als doel om het wachten te verzachten." Die test is dus niet geslaagd. "Eigenlijk hebben ze er uiteindelijk veel langer gehangen dan gepland", geeft de woordvoerder toe.

Anton Pieck
Fata Morgana, geopend in 1986, werd ontworpen door Efteling-icoon Ton van de Ven. Hij liet zich inspireren door de Sprookjes van 1001 Nacht en het werk van zijn voorganger Anton Pieck, die eerder al veel oosterse ontwerpen maakte. De verfoeide wachtrijborden hadden qua stijl meer weg van schilderingen op een kermisattractie.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be