Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland onthult bezoekersaantal van recordjaar 2022

07-02-2023, 13.17 uur

Toverland heeft bekendgemaakt hoeveel bezoekers in 2022 de poorten hebben gepasseerd. Halverwege december werd al duidelijk dat het Noord-Limburgse attractiepark een recordjaar beleefde, met meer dan één miljoen bezoekers. Vandaag komt het uiteindelijke resultaat naar buiten.

Seizoen 2022 werd afgesloten met ruim 1,03 miljoen gasten: na het bereiken van de bijzondere mijlpaal verwelkomde Toverland nog 32.000 mensen. In totaal gaat het om een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van het record van vóór de coronacrisis: in 2019 trok Toverland 862.000 bezoekers.

In 2021 waren dat er, vanwege de coronamaatregelen, nog 718.000. Vergeleken met dat resultaat noteerde Toverland een in 2022 een toename van zo'n 45 procent. Directeur Jean Gelissen jr. is zeer tevreden. "In slechts 21 jaar tijd zijn wij uitgegroeid van een overdekt pretpark naar een volwaardig themapark voor de hele familie", zegt hij. "Wij spelen mee in de Champions League voor themaparken."

Schoolreiskinderen
Toverland benadrukt dat de forse groei niet alleen mogelijk was door het opheffen van de coronaregels, maar ook door te investeren in seizoensgebonden evenementen. Volgens Gelissen jr. was het nieuwe winterconcept Winter Feelings bijvoorbeeld een schot in de roos. "Tot slot ontvingen we meer schoolreiskinderen en gasten via bedrijfsevenementen dan ooit."

In 2023 rekent Toverland opnieuw op een stijging van het bezoekersaantal. Het park opent in de loop van het jaar meerdere nieuwe attracties in themadeel Avalon. Verder investeert men in een nieuwe parkshow, op de plek van duikvoorstelling The Battle of Port Laguna. Die productie gaat begin april in première.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be