Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Hoe worden achtbanen gemaakt? Attractiebouwer Mack Rides geeft blik achter de schermen

28-01-2023, 22.24 uur

De bekende Duitse attractiebouwer Mack Rides opent deuren die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek. In een bijna vijftien minuten durende videoreportage op YouTube wordt een uitgebreide tour gegeven door de fabriek van de bekende fabrikant. Marketingmanager Maximilian Roeser legt uit hoe achtbanen precies gemaakt worden.

In de nieuwe video wordt getoond hoe men een stapel stalen pijpen met behulp van ingenieuze machines kan omtoveren tot een rollercoaster van wereldformaat. Roeser vertelt uitgebreid over het productieproces en de veiligheid.

Het bedrijf laat alles zien, met uitzondering van de machines die ervoor zorgen dat alle onderdelen aan elkaar worden gelast. Dat gedeelte van de productie blijft geheim. De Engelstalige minidocumentaire werd gemaakt door de Nederlandse Europa-Park-fansite De Vijf Zintuigen.

Familie
Mack Rides is bekend als de huisleverancier van Europa-Park in Zuid-Duitsland. Beide firma's worden gerund door de familie Mack. Verder kennen we de leverancier bijvoorbeeld van Max & Moritz, Carnaval Festival en Sirocco in de Efteling, Dwervelwind, Expedition Zork en Merlin's Quest in Toverland, Lost Gravity en Crazy River in Walibi Holland en Dynamite Express in Drievliet.

Op het bedrijventerrein van Mack Rides bevindt zich ook het huis van wijlen pretparklegende Franz Mack. Zijn oude kantoor is nog in de originele staat, zo blijkt uit de reportage. Er liggen tekeningen van iconische Europa-Park-attracties, bedacht door Mack. "Het is een beetje alsof hij er nog is", zegt Roeser. "Alsof hij elk moment om de hoek kan komen." De ondernemer overleed in 2010.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be