Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjeswonderland Enkhuizen dreigt damherten, wallaby's en zeboes kwijt te raken

28-01-2023, 21.12 uur

Sprookjeswonderland Enkhuizen moet waarschijnlijk op termijn stoppen met het houden van meerdere diersoorten. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een nieuwe lijst opgesteld van dieren die door mensen gehouden mogen worden. Trekpleisters zonder dierentuinvergunning zijn ook gebonden aan de lijst.

De kabinetsmaatregel moet op 1 januari 2024 van kracht worden. Vanaf dat moment mag er niet langer met onder andere herten gefokt worden, zodat Nederlandse hertenkampen op termijn zullen verdwijnen. Sprookjeswonderland Enkhuizen heeft ook een weide met dieren: Kinderboerderij de Bokkesprong.

Het park dreigt damherten, wallaby's en zeboes kwijt te raken. Directeur Mathijs de Vries is verbaasd over het voorgenomen besluit, vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad. Sommige diersoorten zouden gevaarlijk zijn voor mensen. "Dat lijkt me een beetje vergezocht", aldus De Vries.

Ara's
Hij begrijpt naar eigen zeggen dat er regels nodig zijn voor het houden van dieren. "Maar op het moment slaat het wel een klein beetje door." Geitjes, ezels en ara's mogen wel blijven.

Hoewel de lijst pas in 2024 ingaat, heeft het besluit volgens de directeur al op korte termijn gevolgen. "Wij hebben elk jaar wel een stuk of drie jonge hertjes. Die kunnen niet allemaal blijven, maar je mag ze straks ook niet meer verplaatsen of verkopen. Dus eigenlijk moet de bok op korte termijn al weg."

Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be