Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo geeft rondleidingen achter de schermen van waterwereld Burgers' Ocean

14-02-2023, 18.32 uur

Benieuwd naar de werking van Burgers' Ocean, het grote zeewateraquarium van Burgers' Zoo? De Arnhemse dierentuin geeft in de voorjaarsvakantie rondleidingen achter de schermen van de waterwereld. Nieuwsgierige bezoekers krijgen daarbij te zien wat er komt kijken bij het creëren van de onderwaterlandschappen.

Het areaal achter de schermen is groter dan het publieksgedeelte, meldt het park. "Normaliter komen alleen de verzorgers, biologen en medewerkers van de technische dienst in dit stukje van de Ocean." Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart is iedereen welkom, dagelijks van 15.30 tot 16.45 uur.

"De bezoekers zien eiwitafschuimers en druppelfilters, bewonderen de enorme zakken zout die nodig zijn om zeewater aan te maken en mogen ook van boven op het haaienbassin en het levend koraal turen." Hier en daar staan gidsen om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Wachttijd
De toegang richting het gedeelte achter de schermen bevindt zich aan de buitenkant van het Ocean-gebouw, tegenover de lange zijde van het gorilla-eiland. Het plaatsen van een reservering is niet nodig, maar bij grote drukte kan de toegang wel tijdelijk worden afgesloten. "Dus enige wachttijd is niet uitgesloten."

Burgers' verwacht dat een rondwandeling tussen de vijftien en twintig minuten duurt. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Het management benadrukt dat het initiatief vooral bedoeld is voor volwassenen en gezinnen met oudere kinderen. "De technische aspecten zijn voor jonge bezoekers wat minder interessant."

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be