Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland neemt afscheid van virtualreality-achtbaan

27-01-2023, 19.52 uur

Bobbejaanland stopt dit jaar met het aanbieden van virtual reality bij een rollercoaster. In 2016 presenteerde het pretpark VR-brillen bij de overdekte achtbaan Revolution, onder de noemer Mount Mara. Na zeven jaar verdwijnt de VR-optie weer, bevestigt een voorlichtster aan Looopings.

Vanaf komend seizoen is de Revolution weer volledig operationeel als vanouds, zonder VR-brillen. "We merkten dat onze bezoekers tegenwoordig liever een ritje in Revolution maken dan in Mount Mara", legt de woordvoerster uit. "Daarna zorgt een VR-toepassing altijd voor een hogere wachttijd. En het is een grotere operationele zorg."

In 2021 koos Bobbejaanland er al voor om de VR-headsets bij de hangende achtbaan The Dreamcatcher weg te halen. Die werden in 2018 geïntroduceerd. Bij The Dreamcatcher had het verwijderen van de brillen een andere reden: daar was sprake van aanhoudende technische problemen.

Vulkaanuitbarsting
Voor Mount Mara werkte Bobbejaanland samen met leverancier Samsung. Het was de allereerste virtualreality-achtbaan in de Benelux. Dankzij de VR-headset kregen passagiers het gevoel dat ze zittend op een quad moesten vluchten voor een vulkaanuitbarsting. Men investeerde destijds bijna 1 miljoen euro in de toevoeging.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be