Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: nieuwe 360 graden-film Europa-Park draait om Kroatië

30-03-2023, 01.23 uur

Europa-Park zet dit jaar Kroatië in het zonnetje. Hoewel een nieuw Kroatisch themagebied pas in 2024 opengaat, wordt het land nu al volop gepromoot. Vlakbij de bouwplaats van het nieuwe themadeel is dit seizoen een 360 graden-film te zien die volledig in het teken staat van Kroatië: Nikola Tesla's Beautiful Croatia.

Bezoekers nemen plaats op bankjes of gaan liggen op grote ligzakken. Vervolgens bekijken ze een film met in de hoofdrol Nikola Tesla; een elektrotechnicus en natuurkundige met Kroatische roots. Hij presenteert een bijzondere uitvinding waarmee hij mensen kan verplaatsen. Die gebruikt hij vervolgens om de toeschouwers zijn thuisland te laten zien.

De rest van de film bestaat uit luchtbeelden van Kroatië, in 360 graden. Volgens het Duitse pretpark wordt gebruikgemaakt van "hypermoderne projectoren". Voor de soundtrack is teruggegrepen op de muziek van Europa-Parks Scandinavische waterwereld Rulantica, geopend in 2019.

Blue Fire
De nieuwe beleving is ondergebracht in de Traumzeit Dome, een grote filmkoepel. Afgelopen winter werd die locatie nog gebruikt voor een betaalde virtualreality-attractie rond The Phantom of the Opera, als onderdeel van Europa-Parks VR-concept Yullbe. Dit seizoen verhuisde de pop-up-locatie Yullbe Go naar de wachtrij van lanceerachtbaan Blue Fire.

In de rij voor Nikola Tesla's Beautiful Croatia zullen fans hun ogen uitkijken. Daar krijgen bezoekers een voorproefje op de spectaculaire lanceerachtbaan die in het Kroatische parkdeel komt te staan. Er hangen onder andere bouwtekeningen en ontwerpen en er staat een grote maquette van de rollercoaster. Afgelopen week werd het baanverloop onthuld in een videosimulatie.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be