Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Dit wordt de nieuwe familieattractie van Walibi Belgium

28-02-2023, 18.57 uur

Walibi Belgium opent dit jaar een nieuwe attractie van het type sidecar XL. Het gaat om een grote molen met hangende gondels, geleverd door de Italiaanse fabrikant Technical Park. De carrousel bestaat uit twaalf armen met bakjes voor elk twee personen eraan. Tijdens het draaien zwieren de gondels omhoog.

In januari werd bekend dat de Belgische Walibi-vestiging in 2023 - tegen alle verwachtingen in - een familieattractie toevoegt. Nu is duidelijk wat voor soort ride het pretpark heeft besteld. Walibi komt binnenkort met aanvullende informatie, bijvoorbeeld over het thema en de locatie.

Een sidecar XL is nu al te vinden in Fraispertuis City in Frankrijk en Liseberg in Zweden. In 2023 volgt ook Djurs Sommerland in Denemarken. Het reguliere model, met acht in plaats van twaalf armen, staat onder andere in het Deense Fårup Sommerland, de Duitse parken Hansa-Park en Tripsdrill en de Franse parken Parc Bagatelle, Dennlys Parc, Didi'Land en Jardin d'Acclimatation.

Waterglijbanen
De laatste nieuwe attracties in Walibi Belgium waren kinderachtbaan Fun Pilot en interactieve darkride Popcorn Revenge in 2019 en mega coaster Kondaa in 2021. Later dit jaar wordt zwemparadijs Aqualibi uitgebreid met vier nieuwe waterglijbanen.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be