Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris waarschuwt bezoekers tegenwoordig voor ongemak en looping in achtbaan

27-01-2023, 20.51 uurBeeld: @DisneyGazetteFr, @msnguy90

Wie een ritje maakt in de Indiana Jones-achtbaan van Disneyland Paris, moet voorbereid zijn op intens gerammel en pijnlijk gebeuk. Dat valt te lezen op een opmerkelijk waarschuwingsbordje dat tegenwoordig bij de attractie staat. Het bord maakt ook melding van een looping in de rollercoaster.

Indiana Jones and the Temple of Peril is waarschijnlijk de minst comfortabele attractie in het Europese Disney-resort. Omdat de baan allesbehalve soepel is, worden passagiers alle kanten op geschud. Dat kan behoorlijk pijnlijk uitpakken. Het bordje attendeert het publiek daarop.

Het gaat om een opvallend affiche in een goudkleurige lijst, die afgelopen najaar bij de ingang is neergezet. Dat gebeurde net na een onderhoudsbeurt. In eerste instantie werd gedacht aan een tijdelijke toevoeging, maar maanden later staat het bordje er nog steeds. Het lijkt erop dat Disneyland het ongemak van de achtbaan definitief omarmd heeft.

Verrassing
Indiana Jones and the Temple of Peril opende in 1993, een jaar na de opening van het Disneyland Park. De 600 meter lange baan van fabrikant Intamin bestaat uit een kettinglift, enkele scherpe bochten en één looping. Die inversie is lastig zichtbaar, waardoor het element voor veel bezoekers normaal gesproken als een verrassing komt.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be