Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Schedel van overleden witte tijger terug in ZooParc Overloon

07-09-2023, 19.47 uur

Een tijger die dit jaar overleed in ZooParc Overloon, wordt nu gebruikt voor educatieve doeleinden. Het Brabantse dierenpark nam in januari afscheid van de witte tijger Rama. De schedel van het dier is sinds kort weer te vinden in het park, bevestigt hoofdverzorger Steven van den Heuvel aan Looopings.

Rama kampte al langer met gezondheidsproblemen. Begin dit jaar ontdekten verzorgers dat hij minder eetlust had en niet meer alert reageerde. Vervolgens is in overleg met de dierenarts besloten om de 11-jarige tijger niet langer te laten tijden.

De afgelopen maanden werd de schedel van Rama geprepareerd door een specialist van zusterpark Beekse Bergen, om vervolgens terug te keren naar ZooParc Overloon. "Het object zal door vrijwilligers mee worden genomen tijdens hun wandelingen door het park, als educatief attribuut", legt Van den Heuvel uit.

Uitsterfbeleid
Witte tijgers overleven niet in het wild vanwege hun slechte genetica. Erkende Europese dierentuinen hebben inmiddels afgesproken om een uitsterfbeleid in te stellen. Dieren van deze soort mogen geen jongen meer krijgen, waardoor de witte tijger uiteindelijk niet meer in Europese parken te zien zal zijn.



Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be