Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nieuwe afbeeldingen op bouwschuttingen Efteling Grand Hotel

25-01-2023, 23.59 uurBeeld: @cindy_ve

Het portfolio van Efteling-personage Bouwmeester Big blijkt nog groter dan gedacht. Op schuttingen bij het bouwterrein van het Efteling Grand Hotel zijn deze week nieuwe afbeeldingen verschenen. Daarop is te zien hoe de big heeft meegewerkt aan meer bekende bouwprojecten.

Bouwmeester Big is sinds kort de mascotte van bouwplaatsen in de Efteling. Bij zijn introductie verschenen al foto's die aantonen dat het sprookjesfiguur zogenaamd heeft meegewerkt aan het Atomium in Brussel, de Eiffeltoren in Parijs, het Huis van de Vijf Zintuigen in de Efteling, de Big Ben in Londen, de Toren van Pisa en een piramide in Egypte.

Maar de loopbaan van de big is nog veel veelzijdiger: nieuwe beeltenissen onthullen dat hij ook present was bij het construeren van het Kabouterdorp, het kasteel van Doornroosje en het Herautenplein in het Sprookjesbos en het Efteling Hotel. Ook op internationaal vlak timmerde hij aan de weg.

Wolkenkrabber
We zien Bouwmeester Big klussen bij het Sydney Opera House in Australië en wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai. Daarnaast is hij zichtbaar in de beroemde foto Lunch atop a Skyscraper, in 1932 gemaakt in New York. Verder prijkt op de schutting voortaan een hoop bakstenen in de vorm van het Huis van de Vijf Zintuigen.

Met de komst van Bouwmeester Big poogt de Efteling een verhaal te koppelen aan de vele bouwwerkzaamheden in het park. Het varken moet het derde, slimme biggetje uit het sprookje van De Drie Biggetjes voorstellen. Hij bouwde zijn huis niet van stro of hout, maar van steen. Op die manier kon de wolf het bouwwerk niet omver blazen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be