Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium opent nieuwe familieattractie in 2023

26-01-2023, 15.16 uur

Walibi Belgium gaat dit jaar onverwachts toch een nieuwe attractie openen. Tot nu toe maakte het pretpark alleen bekend dat zwemparadijs Aqualibi uitgebreid wordt met vier waterglijbanen. Daar blijft het niet bij: ook in het park zelf zal een nieuwe attractie verrijzen.

Dat bevestigt een woordvoerster van Walibi Belgium naar aanleiding van berichtgeving van parkeigenaar Compagnie des Alpes. Om wat voor soort attractie het gaat, blijft nog even de vraag. Daarover wil men op dit moment nog niets kwijt. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 1 april.

De laatste toevoeging in het park was de 50 meter hoge mega coaster Kondaa, geopend in 2021. Walibi presenteerde in 2017 een omvangrijk masterplan met opknapbeurten en nieuwe attracties ter waarde van ruim 100 miljoen euro. In 2019, nog vóór de coronacrisis, werd al afgeweken van dat plan.

Waterattractie
Verschillende onderdelen uit het investeringsplan zijn vandaag de dag nog niet gerealiseerd, waaronder de komst van een interactieve waterattractie van fabrikant Mack Rides en een vliegtuigmolen van leverancier Gerstlauer. Ook was het aanvankelijk de bedoeling om de verdwenen kinderachtbaan La Coccinelle opnieuw op te bouwen op een andere locatie.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be