Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Interactief element bij Efteling-attractie Max & Moritz teruggekeerd

25-01-2023, 14.07 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling heeft een interactief onderdeel bij familieachtbaan Max & Moritz in ere hersteld. In de wachtrij voor de dubbele powered coaster kwamen bezoekers in het openingsjaar de zogeheten Boemknaller tegen: een ingenieus apparaat bestaand uit een kist, een pomp, buizen en een manometer.

Door een fietspomp te gebruiken, spatte er water op in het achtbaangedeelte. De Boemknaller werd zogenaamd gefabriceerd door de kwajongens Max en Moritz. Het effect was echter geruime tijd defect. De afgelopen maanden stond alleen een onbedekt kistje in de rij, zonder de pomp.

Na bijna twee jaar afwezigheid keerde het element vandaag terug, in een nieuw jasje. In het verleden was het kistje voorzien van een print met een houtmotief. Dit keer heeft de Efteling gezorgd voor een iets realistischer uiterlijk, waarbij de gekleurde houten planken driedimensionaal zijn uitgevoerd. Het effect staat op dit moment nog wel uit vanwege de kou.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be