Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt poppentheater op Anton Pieckplein weer in gebruik

25-01-2023, 20.24 uur

Een nostalgisch onderdeel van de Efteling keert dit jaar terug. Het Kaatsheuvelse sprookjespark blaast de nostalgische poppenkast op het Anton Pieckplein nieuw leven in. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings. De Efteling zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Het poppentheater, ontworpen door Anton Pieck zelf, opende in 1954. Daarmee was het de eerste vorm van live-entertainment in de Efteling. Na verloop van tijd ging het gebouwtje dicht vanwege de verminderde belangstelling van het publiek en de lage capaciteit. In de jaren negentig werd het theater nog tijdelijk heropend voor enkele Efteling-poppenshows.

De afgelopen decennia diende de locatie slechts als opslaghok. Daar gaat dus verandering in komen. De Efteling heeft concrete plannen voor een nieuwe poppenkast. Op dit moment zoekt men naar acteurs. Het project wordt intern omschreven als "een nostalgische productie" die vanaf april dagelijks te zien zal zijn.

Spontane ontmoetingen
"Je weet een geloofwaardig karakter neer te zetten en je kunt op dynamische wijze een verhaal vertellen", staat in de vacaturetekst. "Bovenal heb je een groot vertrouwen in en bereidheid tot overgave aan spelsituaties die ontstaan vanuit spontane ontmoetingen met gasten."

Op donderdag 9 februari vinden de audities plaats. Vervolgens zijn er repetities op maandag 20 en vrijdag 24 maart en dinsdag 4, woensdag 12 en dinsdag 18 april. Het poppenkasthuisje bevindt zich in parkdeel Marerijk, tussen poffertjesrestaurant 't Poffertje en snoepwinkel De Soete Inval.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be