Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek investeert in dinogebied met vulkaan en nieuwe attracties

24-01-2023, 17.38 uur

Attractiepark de Waarbeek is druk bezig met de aanleg van een gloednieuw dinogebied. In Dino World treffen bezoekers vanaf komend voorjaar een groot aantal dinosaurussen aan. Eén van de blikvangers wordt een metershoge vulkaan. Het Overijsselse pretpark investeert ook in een nieuwe familieachtbaan: Raptor Adventure.

Vorig jaar pakte de Waarbeek nog uit met vijf nieuwe attracties en een vernieuwde entree. Eigenaar Kevin Moespot kiest ervoor om in 2023 geen gas terug te nemen: wederom gaat een groot gedeelte van het park op de schop. Men belooft "een ware beleving vol spanning en sensatie" waarin gasten miljoenen jaren terug in de tijd worden getransporteerd. Ze komen onder meer oog in oog te staan met een 7,5 meter hoge Brachiosaurus.

De rollercoaster Raptor Adventure werd gebouwd door de Italiaanse firma SBF Rides. Het park nam de attractie over van handelaar Martin Meijer. Volgens ingewijden gaat het om Panky's Adventure uit Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst. Een bestaande rondrit wordt getransformeerd tot Dino Express. Bezoekers nemen plaats in mijnkarretjes voor een tocht langs de vulkaan - die op uitbarsten staat - en door een grot met meerdere bewegende dino's.

Dinobotten opgraven
Voor de decors wordt samengewerkt met het Filipijns-Nederlandse bedrijf Themics. Bij de interactieve beleving Dino Discovery is het mogelijk om zelf dinobotten op te graven. Postbode Pelle, de mascotte van de Waarbeek, krijgt een theatershow met babydino's.

Eigenaar Moespot vindt het dinothema zeer geschikt voor de uitbreiding. "Wij groeiden vroeger op met films als Jurassic Park. Sindsdien hebben dino's ons altijd geïntrigeerd. Voor mijn vijf kinderen geldt hetzelfde. Dinosaurussen zijn historisch en daarom tijdloos en bovendien heel educatief." Dino World wordt naar verwachting officieel geopend bij de seizoensstart op zaterdag 1 april.

Pure nostalgie
Het is de bedoeling om de Waarbeek te blijven ontwikkelen. Eerder werd een grote klimbrug over het water aangekondigd. Dat project staat even ijskast. "Met deze stap richten we ons op de toekomst", zegt Moespot over Dino World. "De Waarbeek is voor velen pure nostalgie: het is één van de oudste attractieparken van Nederland. Met alle veranderingen die we hebben doorgevoerd, inclusief de all-in-formule, hopen we ook één van de bekendste parken te worden."Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be