Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park: verdwenen attractie keert terug op een nieuwe plek

24-01-2023, 15.26 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Europa-Park geeft een verdwenen attractie een tweede leven. De ballonnenmolen Flug des Ikarus, gelegen in het Griekse themagebied, werd begin 2022 afgebroken. Het Duitse pretpark maakte op die manier ruimte voor het nieuwe themadeel Kroatië. Dat gaat in 2024 open.

Flug des Ikarus, geopend in 1996, keert echter binnen afzienbare tijd terug. De ballonnencarrousel van leverancier Chance Rides wordt opnieuw opgebouwd in de buurt van het Engelse gedeelte van Europa-Park, zo blijkt uit een aangevraagde vergunning.

Bij de rentree hoort ook een ander thema, met een aangepaste naam. Daarover is nog niets bekendgemaakt. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze maand begonnen. Op dit moment is Europa-Park gesloten voor publiek. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 25 maart.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be