Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Marwell Zoo

Twee mannen gestraft na pijnigen giraf bij inbraak in Britse dierentuin

23-01-2023, 05.51 uur

Twee Britse mannen hebben in februari 2021 na sluitingstijd ingebroken bij een Engelse dierentuin. Daar mishandelden ze een giraf door een fles tegen het dier aan te gooien. Ook bij de tijgers en de pinguïns zorgden de aso's voor onrust. Afgelopen week zijn de herrieschoppers veroordeeld voor hun daden.

Het incident vond bijna twee jaar geleden plaats in Marwell Zoo, gelegen in het graafschap Hampshire. Op dat moment was de coronacrisis in volle gang. De mannen publiceerden beelden van hun roekeloze acties op Snapchat. In de rechtszaal konden de video's gebruikt worden als bewijsmateriaal.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de giraf na afloop is aangetroffen met verwondingen aan zijn been. Die werden waarschijnlijk veroorzaakt doordat het dier in paniek tegen een deur heeft getrapt.

Angstsymptomen
In het tijgerverblijf troffen verzorgers later stenen, een stok en een fles met ontsmettingsmiddel aan. Volgens medewerkers vertoonden de dieren signalen van stress. Bij de pinguïns, die eveneens bezoek kregen van de nachtelijke inbrekers, was ook sprake van angstsymptomen. Daarnaast bleek hun waterfilter uitgeschakeld te zijn.

De daders hebben bekend. Volgens hun advocaat gingen ze de fout in door een vlaag van verstandsverbijstering. Hij beweert dat de heren normaal gesproken juist dierenliefhebbers zijn. De rechter legde allebei de mannen op een schadevergoeding op van 750 pond, ongeveer 855 euro. Verder hebben ze een taakstraf van 120 uur aan hun broek hangen.

Steunbetuigingen
Marwell Zoo reageert verheugd op het nieuws. "We willen de rechter bedanken voor het erkennen van de ernst van de situatie en de impact die het had op onze dieren, verzorgers en vrijwilligers", laat het management weten. Het park bedankt ook iedereen die de afgelopen periode steunbetuigingen heeft gestuurd. "Dat deed ons echt veel goeds."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be