Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Dit wordt het nieuwe familiegebied van Walibi Holland: achtbaan, fietsmolen en fonteinen

21-01-2023, 12.14 uurBeeld: Thijs Keizer, Joël Oosting

Walibi laat meer zien van het nieuwe gebied Speed Zone Off Road, waar onder andere een familieachtbaan komt te staan. Vandaag krijgen medewerkers van het pretpark een rondleiding langs de bouwplaats. Daar is ook een nieuwe plattegrond opgehangen die de indeling en opzet van de uitbreiding verraadt.

Speed Zone Off Road wordt momenteel gebouwd op de voormalige plek van de kartbaan, tussen de attracties G-Force en Goliath. Het parkdeel komt in het teken te staan van onverharde wegen. Hoogtepunt wordt een rollercoaster van de Italiaanse leverancier Zamperla. De toevoeging draagt de voorlopige titel Eat My Dust.

Een deel van de steunpilaren staat al overeind. In de eerste spiraal van de baan wordt een tweede attractie gerealiseerd. Daar komt een Zamperla-fietsmolen te staan met de naam Wind Seekers. Verder bestaat het gebied straks uit een klimtoestel, een fonteinplein en een horecagelegenheid met een groot terras.

7 april
Volgens Walibi-directrice Mascha Taminiau opent Speed Zone Off Road bij de start van het nieuwe seizoen, op vrijdag 7 april. Eat My Dust wordt de achtste achtbaan in het park en de tweede die geschikt is voor de hele familie. De afgelopen decennia telde Walibi slechts één familieachtbaan: Drako, geopend in 1992.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be