Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Legoland onthult treinontwerp van nieuwe wing coaster Maximus

18-01-2023, 18.37 uur

Legoland in Duitsland opent in 2023 een themagebied met een wing coaster. Vandaag onthult het Duitse pretpark alle details over de uitbreiding, waaronder het treinontwerp. De karretjes - met zitplaatsen naast de rail - zijn vormgegeven als een mythisch Lego-figuur, gemaakt van blokjes.

De wing coaster krijgt de titel Maximus - Der Flug des Wächters. Het gaat om een bescheiden baan van 17 meter hoog en 457 meter lang, met een topsnelheid van 54 kilometer per uur. Ter vergelijking: Fenix, de wing coaster van Toverland, is 40 meter hoog en 813 meter lang. Daar halen treinen een snelheid van 95 kilometer per uur.

In Legoland bestaat de rit uit een kettinglift, twee inversies en enkele scherpe bochten en spiralen. Op een nieuw ontwerp is het volledige baanverloop zichtbaar. Passagiers moeten minimaal 120 centimeter lang zijn. De naam van de coaster verwijst naar de 'hemelse leeuw' Maximus, onderdeel van de Lego-productlijn Lego Mythica. Op een campagnebeeld oogt de baan wit, terwijl de rail in werkelijkheid lichtblauw is.

Vrijevaltorens
Legoland omschrijft het nieuwe themadeel van 1,2 hectare als "een fantastisch parallel universum vol mythische energie". Het gebied telt meer nieuwe attracties. Naast Maximus kunnen bezoekers zich verheugen op twee 13 meter hoge vrijevaltorens, de Fire & Ice Towers.

Verder realiseert men de bouwhoek Mythica CreaZone, het speelgebied LavaLand - ontworpen als een lavadraak - en veertien nieuwe Lego-modellen van fantasiewezens. Het gaat om een totale investering van zo'n 15 miljoen euro. Volgens het park zijn er anderhalf miljoen Lego-steentjes voor gebruikt. De kassaprijs van Legoland Deutschland stijgt dit jaar naar 64 euro voor volwassenen.

Merlin Entertaiments
Gisteren presenteerde het Engelse collegapark Chessington World of Adventures plannen voor een eigen wing coaster. Die komt in het teken te staan van de filmreeks Jumanji. Beide parken zijn onderdeel van de groep Merlin Entertainments.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be