Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
La Récré des 3 Curés

Frans pretpark: drie meldingen over onveilige situatie in één maand

18-01-2023, 18.59 uur

In een pretpark in West-Frankrijk vond afgelopen zomer drie keer kort achter elkaar een ongeluk plaats. In één maand tijd dienden drie bezoekers afzonderlijk van elkaar een klacht in over een onveilige situatie in La Récré des 3 Curés. Het ging om losstaande gebeurtenissen. Daarover berichten regionale media.

Het eerste voorval dateert van 28 juli 2022, toen een 7-jarige jongen ernstig gewond raakte op een rodelbaan. Hij liep onder meer een dubbele beenbreuk op. Op 7 augustus ging het fout in een springkasteel. Een medewerker liet het opblaasbare gevaarte plotseling leeglopen, terwijl er nog kinderen binnen waren.

Een moeder kon haar 2-jarige zoontje naar eigen zeggen net op tijd uit het leeglopende toestel halen. "Net voordat hij zou stikken", schrijft ze op Facebook. Ook dat leverde een klacht op bij de autoriteiten. Nu blijkt dat er op 24 augustus wederom sprake was van een incident, dit keer bij een klimvulkaan.

Inspectie
Een 14-jarige jongen maakte daar een val van 3 meter, waardoor hij zijn rechterpols brak. Zijn vader beweert dat het park te veel mensen toeliet op het speeltoestel. Nadat de man een melding deed bij de overheid, volgde er een inspectie. De vulkaan werd even later gesloten.

De directie van La Récré des 3 Curés laat in een reactie weten dat veiligheid altijd op de eerste plek komt en dat alle attracties jaarlijks worden gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie, naast dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse checks door eigen technici. Het park verwelkomde het afgelopen seizoen 264.000 bezoekers.

Meer La Récré des 3 Curés
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be