Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling realiseert dit jaar bijna 12.000 extra zonnepanelen

18-01-2023, 16.54 uur

De Efteling breidt het aantal zonnepanelen fors uit. Vorig jaar werd een deel van het parkeerterrein al voorzien van overkappingen met ruim 12.000 zonnepanelen. Daar komen in 2023 nog eens bijna 12.000 panelen bij. Ze worden geplaatst op een zonneweide in de buurt van het attractiepark.

Het veld ligt tussen de Eftelingsestraat en de Dreefseweg, aan de westzijde van het park. In mei beginnen de werkzaamheden. Eerst worden grond- en houtwallen aangelegd, met bomen en beplanting erop. "Hiervoor gebruiken we onder andere de grond die vrijkomt bij de totstandkoming van verschillende projecten, waaronder het Efteling Grand Hotel en het nieuwe themagebied Huyverwoud", aldus een woordvoerder.

Het terrein krijgt een oppervlakte van 29.200 vierkante meter, volgens de Efteling het equivalent van circa zes voetbalvelden. Het is de bedoeling om de zonnepanelen in september in gebruik te nemen. Door de uitbreiding kan het sprookjespark in totaal zo'n 35 procent van het huidige elektriciteitsverbruik zelf opwekken. De voorlichter noemt het "een grote stap op het gebied van duurzaamheid".

Symbolica
Inclusief de nieuwe zonneweide komt de Efteling uit op meer dan 25.500 zonnepanelen. Er liggen ook panelen op de daken van Symbolica, De Vliegende Hollander en Station de Oost. De Het park hoopt in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn en in 2032 klimaatpositief. "Dat betekent dat de Efteling niet alleen de natuur van de Efteling beschermt, maar ook verbetert voor huidige en toekomstige generaties", aldus algemeen directeur Fons Jurgens.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be